Căutare avansată Căutare avansată

Licitații picturi și opere de artă

Intră în lumea emoționantă a picturii, cuprinsă în picturi ale artiștilor germani și străini sau găsește colecțiile de monede, bancnote și bijuterii prețioase de vis. licitațiile de artă sunt un eveniment adresat persoanelor care iubesc lucrările atât din picturile contemporane, cât și cele vechi din secolele XIX și XX, sunt colecționari de numismatică și apreciază, de asemenea, produsele de aurară realizate cu precizie din metale prețioase.

Vă invităm să vedeți viitoarele licitații. Pentru a participa, creați un cont și înregistrați-vă pe site-ul nostru. Monitorizați procesul de licitație oriunde v-ați afla și cumpărați articolele care vă interesează la un preț avantajos.

24 Martie 20:30, Duminică

Wiosenna Aukcja Prac na Papierze

licitații de artă - pictură antică și contemporană - în ce merită să investești?

Investiția în opere de artă devine din ce în ce mai populară și nu numai printre cei mai bogați. În primul rând, investiția în picturi, antichități sau sculpturi este mai puțin riscantă decât investiția în bursă. În al doilea rând, operele de artă contemporană sunt destul de accesibile, ceea ce le pune la îndemâna multor oameni, inclusiv a celor din clasa de mijloc. licitațiile de artă contemporană vă permit să intrați pe piață cu doar câteva mii de zloți. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că vor fi tablouri ale unor pictori relativ noi pe piața de artă, ceea ce crește riscul - nu sunteți sigur dacă un anumit nume va deveni evaluat și, prin urmare, dacă prețul tabloului pe care l-ați achiziționat va crește. Arta veche va fi rezervată doar celor cu portofele mai bogate. licitațiile de tablouri ale tinerilor artiști sunt o investiție emoționantă, aici, pe lângă bani, investești timp și angajament. Înainte de a-ți asuma un asemenea risc, merită să faci cunoștință nu doar cu profilul autorului tabloului, ci și cu tendințele actuale de pe piața de artă și regulile după care funcționează casele de licitații din România. Achiziționarea operelor de artă este o investiție pe termen lung și trebuie să țineți cont de faptul că veți obține profituri abia după câțiva ani.

Ce este o licitație de artă? licitații de pictură în România

Vânzările la licitație sunt publice și în același timp sunt tratate ca o metodă multilaterală de încheiere a contractelor. Scopul acestuia este încheierea celui mai avantajos contract posibil din punctul de vedere al organizatorului, adică în acest caz casa de licitații. O licitație clasică de picturi, antichități sau sculpturi începe cu procesul de înregistrare, după care poți intra în sală și poți lua loc sau admira lucrările expuse acolo. Când apare licitatorul, acesta explică regulile și începe licitarea pentru tablouri și antichități, iar fiecare persoană prezentă în sală își poate indica suma ținând în sus plăcuța cu numărul primit la înregistrare. O ofertă câștigătoare pentru un tablou este semnalată de licitator prin lovirea ciocanului. În marea majoritate a cazurilor, decontările au loc imediat după încheierea licitației de artă tânără, iar noul proprietar poate ridica lucrarea, ambalata și asigurată de angajații casei de licitații.

licitații online de pictură

Pandemia a făcut licitațiile online din ce în ce mai populare. Spre deosebire de licitațiile clasice, staționare, acestea nu necesită prezență personală, astfel încât economisesc mult timp, mai ales atunci când cea mai apropiată casă de licitații se află la câteva sute de kilometri distanță. licitațiile de pictură online pot avea loc în două moduri:

  • licitație de artă live - licitație de picturi, antichități este o licitație live care implică streaming video. În timpul licitației în timp real, angajații casei de licitație acceptă comenzile clienților prin telefon sau oferă posibilitatea de a licita independent prin aplicații mobile și portaluri intermediare. Așa funcționează licitațiile de artă online ale OneBid. Înainte de a începe o astfel de licitație, merită să vă gândiți care este limita dvs. financiară. Dacă nu îl setați în avans, în timpul licitației se poate dovedi că ți-ai depășit capacitățile financiare din cauza emoțiilor tale. Pe de altă parte, nu vă puteți permite momente de ezitare în timpul unei astfel de licitații, pentru că atunci de obicei irosești șansa de a achiziționa o anumită lucrare. De asemenea, nu exclude unele tablouri sau lucrări din cauza prețului, s-ar putea dovedi că prețul va fi de fapt mult mai mic decât așteptările licitatorului;
  • Licitație statică de pictură - durează pentru o anumită perioadă de timp, de exemplu, o săptămână, iar după ce vă conectați la site-ul web al unei anumite case de licitație, puteți să supralicitați. Fiecare lucrare scoasă la licitație este descrisă în detaliu. Acolo vei gasi si toate informatiile necesare, precum cat timp a mai ramas pana la finalul licitatiei si cat este oferta curenta. Pentru a licita eficient, ar trebui să țineți degetul pe puls și să verificați în mod regulat site-ul de licitare. Aplicațiile pot fi de ajutor în acest sens, dacă casa de licitații le oferă. OneBid are o aplicație dedicată atât pentru Android, Apple iOS și Huawei.

licitații online de pictură - care sunt prețurile în timpul licitației?

Datorită mai multor factori (natura și stadiul licitației, cotațiile de piață ale unei anumite lucrări sau statutul juridic complex dintre casa de licitații, proprietarul tabloului și ofertant), poți fi sigur că în timpul licitației vei întâlni diferite tipuri de prețuri, inclusiv:

  • pret de pornire - pretul dat in catalogul licitatiei, care este punctul de plecare pentru inceperea licitatiei;
  • pret de garantie - este pretul garantat proprietarului tabloului sau antichitatii scoase la licitatie, este si pretul sub care obiectul nu poate fi scos la licitatie;
  • pret estimat - dat in cataloage sub forma de game, este pretul de piata prezis de casa de licitații, cunoscut si sub denumirea de estimare;
  • preț de rezervă - dat în catalog, acesta este prețul minim pentru care va fi vândută lucrarea. Când prețul depășește acest prag, casa de licitații poate conta pe un comision de la proprietarul lucrării, dar dacă suma nu acoperă prețul de rezervă, casa de licitații nu suportă niciun cost;
  • preț condiționat - prețul realizat în urma licitației, care este sub prețul de rezervă;
  • hammer price - prețul final la care a fost licitată lucrarea, sigilat prin lovitură de ciocan;
  • prețul de vânzare - acesta este prețul final al tranzacției, adică munca plus toate taxele și taxele de manipulare.

keyboard_arrow_up