Căutare avansată Căutare avansată

Licitații monede, bancnote și medalii

licitațiile de monede sunt o oportunitate de a face cunoștință cu o colecție largă de numismatică. Elementele prezentate includ monede atât din Epoca de Aur, cât și din perioada interbelică. Pentru a determina starea reală a monedelor, exemplarele disponibile în licitația noastră au fost marcate cu gradul lor de conservare.

Înscrieți-vă pentru buletinul informativ gratuit și urmăriți licitațiile noastre actuale cu monede. Înregistrează-te pentru a participa și a face o achiziție oriunde te-ai afla.

Numismatică - ce este?

Numismatica este o ramură a științei istorice care se ocupă cu studiul monedelor și bancnotelor în termeni istorici, estetici și tehnici. Originile sale datează din secolul al XIV-lea, dar cea mai mare înflorire a sa a avut loc în timpul Renașterii. Astăzi, numismatica este asociată cu colecția. Nu numai că oferă un hobby interesant, ci și o investiție de capital sigură. Majoritatea monedelor sunt realizate din aur, care își păstrează valoarea indiferent de fluctuațiile de pe piețele valutare.

licitații de monede - tipuri de monede de colecție

Inițial, monedele aveau o funcție de bază - economică. Au început să înlocuiască schimbul de barter și puteau fi folosiți pentru achiziționarea de produse și servicii. De-a lungul timpului au început însă să se creeze monede care nu erau puse în circulație și serveau doar funcții de colecție. Astăzi, fiecare numismat distinge mai multe tipuri de monede de colecție, inclusiv:

 • monede comemorative - sunt monede care sunt batute pentru ocazii speciale, cum ar fi aniversări importante sau comemorări ale unor figuri distinse. Acestea au, de obicei, un tiraj limitat, iar valoarea lor reală de vânzare este mult mai mare decât valoarea nominală. În practică, acestea nu sunt în circulație, dar conform legii sunt un mijloc de plată;
 • monede de lingouri - acestea sunt monede de investiții și sunt achiziționate în acest scop. Sunt batate în fiecare an, ceea ce le deosebește de monedele de colecție. Monedele de lingouri pot deveni obiecte de colecție dacă nu mai sunt produse sau devin semnificative din punct de vedere istoric;
 • monede de circulație - monede care sunt sau au fost mijloace de plată într-o anumită țară. Aceste tipuri de monede apar cel mai adesea la licitații, iar valoarea lor depinde de raritate și stare.
 • monede de probă - acesta este un tip separat de monede care sunt o versiune de testare a monedelor de circulație, bătute înainte de introducerea lor pe piață. Dintre monedele de probă se disting următoarele:
  • monede serial proof - nichel sau alama sunt folosite pentru producerea lor. Acestea își propun să documenteze istoria monetăriei românești, motiv pentru care în teorie sunt destinate muzeelor sau instituțiilor. Este puțin probabil ca o licitație numismatică să garanteze că le veți obține;
  • monede emise de probă - acesta este testul final înainte de introducerea monedelor pe piață;
  • monede de probă de colecție - monede gata de emisie, care diferă doar prin inscripția „proces”;
  • monede de probă tehnologică – sunt destinate să testeze proprietățile metalului pe care sunt bătute și calitatea reproducerii ștampilei. Astfel de monede sunt extrem de rare și apar rar la licitații, motiv pentru care aduc prețuri foarte mari.

Numismatică, licitații de monede - importanța gradării

Notarea monedelor înseamnă determinarea stării acestora după o scară adoptată. Evaluarea acestei condiții este deosebit de importantă atunci când licitarea monedelor are loc online. Cu cât starea este mai bună, cu atât valoarea monedei este mai mare. Pentru a determina starea de conservare a monedelor se folosesc două scale: Kopicki și Sheldon:

 • Scara Sheldon – este mai extinsă și acordă maximum 70 de puncte. Cea mai mare valoare înseamnă starea perfectă, adică perfectă, fără imperfecțiuni, iar valorile sub 50 de puncte se referă la monedele de circulație - cu cât nota este mai mică, cu atât valoarea monetării este mai mică;
 • Scara Edmund Kopicki - evaluează starea monedelor pe o scară de la 1 la 7, unde 1 înseamnă starea perfectă și 7 înseamnă starea proastă.

De unde poți cumpăra monede? licitații de monede

Poți cumpăra monede vechi online sau în magazinele de pape alegând magazinul de numismatică anticariat potrivit. Cu toate acestea, rețeaua oferă oportunități foarte bune. Pe Internet, numismatica este vândută cel mai adesea prin:

 • forumuri specializate - un schimb de monede vechi, unde veți găsi articole oferite de numismatiști experimentați
 • oferte private pentru vânzarea de monede - disponibile, de exemplu, pe portaluri de publicitate sau rețele sociale, unde vânzătorii nu sunt adesea conștienți de valoarea unei anumite monede, dar pot fi înșelați cu ușurință;
 • portaluri de licitații unde puteți găsi atât oferte de la persoane fizice, cât și monede de colecție oferite de anticariatele. Un exemplu de astfel de portal este OneBid, care desfășoară licitații de monede vechi;
 • magazine de antichități și site-uri web oficiale numismatice online care distribuie noi emisiuni de monede comemorative

licitații de monede vechi - cum să licitați?

Dacă doriți să obțineți monede de aur de colecție într-un mod rapid și convenabil, licitațiile online vor fi potrivite pentru dvs. licitațiile online de monede sunt foarte simple și intuitive. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont pe portalul nostru OneBid și să vă conectați. Apoi selectați licitațiile (monede, tablouri, grafice etc.) care vă interesează și faceți clic pe „înscrieți-vă pentru licitație”. Merită să vă familiarizați cu reglementările deoarece acestea conțin informații importante privind prețurile de pornire, depozitele și comisioanele de licitație.

licitații de monede de colecție - casa de licitații online OneBid

licitațiile numismatice online sunt desfășurate cu succes de portalul OneBid. Oferta noastră include mai mult decât doar licitații de monede. licitațiile noastre de colecție se referă și la picturi, sculpturi, grafică și arte aplicate. licitațiile noastre numismatice includ cele mai des colectate monede românești. Organizam licitații profesionale de monede romanesti si straine. licitațiile de monede desfășurate până acum ne-au oferit o reputație înaltă pe piața de colecție. licitațiile numismatice din România devin din ce în ce mai populare, motiv pentru care cele organizate de noi includ atât monede din colecții private, cât și cele din colecțiile celor mai mari case de licitații din România.

keyboard_arrow_up